Celozrnná bageta s domácím hovězím pastrami

Celozrnná bageta s domácím hovězím pastrami
  • hovězí
  • ledový salát
  • mrkev
  • bílé zelí
  • bílá ředkev
  • zázvor
  • bylinky
  • koření
  • dip

Alergeny: mléko, pšenice, hořčice

Co je to Pastrami?

Tento výborný pokrm z masa proslavila židovská komunita z Besarábie a Rumunska v New Yorku. Původní recept bylo hovězí hrudí, které bylo několik dní naloženo v solném nálevu a bylinkách. Poté se udilo na tvrdém dřevě nebo připravovalo v páře, aby se zbavilo přebytečné soli. Toto maso se poté krájelo na velmi slabé plátky a stalo se vyhlášenou delikatesou. Nejlépe chutnalo v sendviči s kyselou okurkou a domácí majonézou nebo hořčicí.


Pažitka zdravě a chutně maso též několik dní nakládá do solného nálevu s bylinkami a kořením. Poté pečeme a krájíme následně na velmi tenké plátky. Pro tentokrát jsme v pažitkovské kuchyni výjimečně zkusili recept s hovězím pupkem. Věříme, že vám bude chutnat pažitkáři!

stálá nabídka

objednat na 19.03.2019 Cena: 99 Kč ks ( zbývá 10 porcí )
objednat na 20.03.2019 Cena: 99 Kč ks ( zbývá 10 porcí )
objednat na 21.03.2019 Cena: 99 Kč ks ( zbývá 9 porcí )
objednat na 22.03.2019 Cena: 99 Kč ks ( zbývá 9 porcí )
Odběr newsletteru